Heytens Magazine

Welke aankleding kiezen voor welk soort raam ?

Gordijnen, glasgordijnen, Japanse panelen, vouwgordijnen, verticale jaloezieën, rolgordijnen, plisségordijnen… U weet niet heel goed welke aankleding u moet kiezen voor uw ramen? Voor elk venstertype is er een oplossing… Volg de gids!

Raam, glasdeur, erkerraam en ramen buiten standaardnorm… Ontdek nu de deco-oplossingen aangepast aan elk venstertype en maak de goede keuzes.

Een klein hoog venster of ‘kort venster’ aankleden

Over het algemeen denken we aan dit soort venster als we het over een “standaardraam” hebben. Het korte venster reikt niet tot op de vloer en bevindt zich soms boven een radiator.

Aanbevolen oplossingen voor het aankleden van korte ramen :

– Vouwgordijnen,

– Rolgordijnen,

– Jaloezieën met horizontale lamellen,

– Of plisségordijnen

Dit soort jaloezieën kunnen allemaal naar omhoog worden getrokken. U kunt kiezen uit een min of meer transparant weefsel om het licht en het zicht te regelen of –  in het geval van horizontale jaloezieën – kunt u ook spelen met de oriëntatie van de lamellen.

Het is ook mogelijk voor een vaste aankleding met glasgordijnen te kiezen. U kunt deze rechtstreeks op elke raamvleugel van uw venster bevestigen om uw interieur voor inkijk te vrijwaren.

store-venitien

Plisségordijnen : voor ramen die buiten de standaardnorm vallen

Dakraam, trapeziumvormig raam, rond raam of raam onder een hellend vlak…. Hoewel het misschien ingewikkeld lijkt om een ​​raam aan te kleden dat buiten de norm valt, is het plisségordijn uw ideale raampartner. Het zal zich plooien naar elke situatie. U kunt het canvas op uw eigen wensen afstemmen en u zult de finesses van zijn compact mechanisme vast op prijs weten te stellen.

store-plisse

Een glasdeur aankleden

Een glasdeur reikt per definitie tot op de vloer en vergemakkelijkt de doorgang via een enkele of dubbele vleugel. Het is daarom noodzakelijk om te opteren voor een raambekleding die op dezelfde wijze opengaat, zoals :

– Gordijnen

– Glasgordijnen

– Of Japanse panelen

Naargelang de gewenste functie van uw raambekleding, kan de stof ook het licht en de zichtbaarheid verbergen of filteren.

voilage

Grote glasramen aankleden

Glasramen bieden een ruimtelijk zicht en schuiven meestal open. Een aangepaste decoratie  maakt het mogelijk om zich af te schermen tegen indiscrete blikken van buitenaf  of om de lichtinval te regelen wanneer men daar zin in heeft. Opteer daartoe voor :

– Gordijnen

– Glas- of voilegordijnen

– Jaloezieën met verticale lamellen

– Of Japanse panelen

Rekening houdend met de oriëntatie van uw raam, is het goed om te weten dat u het materiaal en de stoffering van uw raambekleding zodanig kunt aanpassen dat het de warmte of de koude kan isoleren en de transparantie kan doseren. Dankzij de verstelbare lamellen kunt u met verticale jaloezieën ook het licht en de zichtbaarheid temperen. En tenslotte bieden ze ook een prima oplossing voor het afschermen van schuine of gebogen ramen.

panneaux japonais

Behalve het praktische aspect, is het ook de stijl van de raambekleding die uw keuze zal beïnvloeden bij de decoratie van uw interieur. Werp alvast een blik op onze nieuwste collecties om enkele niet te versmaden deco-ideeën op te doen.

 

Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
  • {{ item.titre }}
    confirmer la suppression
    Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?