Heytens Magazine

EVEN KENNISMAKEN: Noémie Meijer vertelt jou alles over haar Heytens-decoratieproject!

Enkele weken geleden werkten we met Noémie Meijer van de blog Pierre Papier Ciseaux samen aan een fantastisch decoratieproject! Als binnenhuisarchitecte en handige doe-het-zelver ontbreekt het Noémie zeker niet aan verbeelding en creativiteit… Toch was het aankleden van de ramen van haar slaapkamer een heuse uitdaging! Lees snel verder om meer te weten te komen over de wereld van Noémie en over ons project 😉

 1. Kun je jou kort even voorstellen?

Ik ben Noémie, ik ben 31 jaar oud, ik ben binnenhuisarchitecte en ik heb daarnaast ook een blog over decoratie en doe-het-zelf (pierrepapierciseaux.be). Ik ben eigenlijk afkomstig uit Frankrijk: tot mijn dertiende woonde ik in Bretagne. Daarna verhuisde ons gezin naar New York, omdat mijn vader daar werkte. 12-13 jaar geleden vestigde ik mij in België voor mijn marketingstudies, maar omdat decoratie en inrichten mijn grote passie is, besloot ik om mij hierin te specialiseren.

2. Hoe is die passie voor decoratie ontstaan?

Ik kom uit een behoorlijk kunstzinnige familie. Mijn grootmoeder schilderde en mijn vader nam mij vaak mee naar rommelmarkten en antiquairs. We hielden ook veel tentoonstellingen en ik tekende samen met hem. Ik vond het zalig om mijn kamer te versieren, opnieuw te schilderen of de meubels te verplaatsen. Ik heb ook veel geknutseld.

noemie-meijer-stores

3. Wat is jouw onmisbare deco-attribuut?

 1. De Eames Vogel! Deze vogel is zeer symbolisch voor ontwerpers en heeft voor mij een grote waarde. Ik kreeg er een voor mijn dertigste verjaardag van mijn vrienden, een gedroomd voorwerp voor een binnenhuisarchitecte! Het heeft een sentimentele waarde ten overstaan van mijn vrienden, en een symbolische waarde ten overstaan van mijn beroep.

Eames Vogel

4. Waar haal je jouw inspiratie?

 1. Een beetje overal. Dat komt eigenlijk geleidelijk aan, wanneer ik naar een tentoonstelling ga, als ik door de straat wandel, in een restaurant ben, bij vrienden op bezoek, of tijdens een film… Er zijn details die mij aanspreken, die mij treffen en die weer bij mij opkomen wanneer ik een decoratieproject voor een klant aan het uitwerken ben.

Vouwgordijnen heytens

5. Waarom kwam je bij Heytens aankloppen?

 1. Mijn man en ik hadden een heus probleem voor, en al ben ik behoorlijk creatief, deze keer vonden we geen oplossing. Om te beginnen hebben we andere behoeften wat de verduistering ’s nachts betreft. Hij wil dat het absoluut donker is, maar ik weet graag of het nog nacht is wanneer ik wakker word. Daarnaast wilden we ook onze privacy overdag behouden. We wonen namelijk in de stad en daarom kun je niet vermijden dat er wel eens naar binnen wordt gekeken. We wisten dus dat er twee oplossingen nodig waren om aan onze verschillende behoeften te voldoen. We beseften dat we echt de raad en de expertise van een vakman nodig hadden om een perfecte oplossing uit te dokteren. Het tweede probleem was dat er aan het plafond een kleine bak over de lengte van het raam is van ongeveer 13 cm diep, om er een roede en rails voor de gordijnen in te installeren. Op zich is dit een voordeel om deze elementen te maskeren, maar er is slechts voor één systeem plaats. We zagen dus geen oplossing om twee verschillende systemen in dezelfde bak te installeren.

Vouwgordijnen-gordijnen

6. Kun je ons uitleggen hoe het project is verlopen?

 1. Het team van Heytens kwam bij ons thuis langs om de maten te nemen, om tips voor de inrichting te geven en om het project vanuit technisch standpunt te bestuderen. Daarna stuurde de winkel mij staalmateriaal van stoffen. Eigenlijk kon ik daarmee aan de slag, maar ik besloot om naar de winkel te gaan om er zelf mijn keuze te maken. Enkele weken later is het team dan opnieuw naar ons huis gekomen om de stores en de gordijnen te plaatsen.
  1. Ben je tevreden over het resultaat?

  Absoluut! Het beantwoordt volledig aan onze verwachtingen. We benutten het rolgordijn en de overgordijnen volop. Er is een oplossing voor alle situaties en voor elk moment van de dag. Vanuit esthetisch oogpunt komt het perfect overeen met de stijl die ik voor ogen had: iets wat zeer geraffineerd en gezellig aandoet, geknipt voor een slaapkamer! Voor de overgordijnen heeft Pierre, de gerant van de winkel te Brussel, ons aangeraden om te opteren voor een oplossing “van de ene muur tot aan de andere” om een perfecte verduistering te verzekeren, in plaats van enkel op het raam, zoals dat voordien het geval was. Wat de stof betreft, wou ik een linneneffect dat natuurlijk oogde. In de winkel kon ik in alle stoffen snuffelen, en zo vond ik een stof die hieraan perfect voldoet. Vroeger had ik zelf gordijnen gemaakt met een stof waarop ik een verduisterend materiaal had gestikt, maar dat maakte de overgordijnen zeer zwaar. Er was niet alleen een zeer dikke gordijnroede nodig om het gewicht te kunnen dragen, maar het geheel verzwaarde de sfeer van de slaapkamer. De stof die ik nu heb gekozen, is zeer licht. Je kunt de overgordijnen gemakkelijk open en dicht schuiven en ze verduisteren de kamer volledig!

heytens gordijnen

 

 

Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
 • {{ item.titre }}
  confirmer la suppression
  Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?