Heytens Magazine

Zorg voor een warme winter met thermische gordijnen

De naderende komst van de winter brengt ijskoude temperaturen en stijgende verwarmingsrekeningen met zich mee. Voor velen van ons is het een voortdurende uitdaging om comfort en energiebesparing met elkaar te verzoenen. Een vaak onderschatte maar ongelooflijk effectieve oplossing is het installeren van thermische gordijnen. Het is een slimme, betaalbare manier om de warmte in je huis te houden.

Vertrouw ons je project toe! Onze specialisten nemen de exacte afmetingen van je ramen en installeren je thermische gordijnen om elk risico op tocht uit te sluiten!

rideau sur mesure

Wat is een thermisch gordijn?

Het thermische gordijn is gemaakt van dikke stof en is speciaal ontworpen om de kou buiten te houden en de warmte binnen te houden. Afhankelijk van je technische en esthetische vereisten wordt deze stof gevoerd met twee voeringen: een thermische voering die tussen de stof is genaaid en een conventionele voering (verduisterend of isolerend).

Waarom kiezen voor thermische gordijnen op maat?

  • Energiebesparing : Door warmte binnen te houden in de winter en overtollige warmte te voorkomen in de zomer, spelen thermische gordijnen een essentiële rol in het handhaven van een stabiele binnentemperatuur. Dit vermindert de behoefte aan verwarming of airconditioning. Vergeet niet om ook thermische gordijnen te installeren rond je voordeur, die vaak verantwoordelijk is voor warmteverlies.
  • Meer comfort: Door een constante binnentemperatuur te garanderen, helpen thermische gordijnen om het hele jaar door een comfortabel binnenklimaat te creëren, zowel in de zomer als in de winter. Bovendien verminderen ze onaangename tocht bij ramen.
RIDEAU OEILLETS SUR MESURE
RIDEAU SUR MESURE HEYTENS
  • Gegarandeerde privacy: naast hun thermische eigenschappen garanderen thermische verduisterende gordijnen optimale privacy door nieuwsgierige blikken van buitenaf te blokkeren.
  • Helpen het milieu te beschermen: door de behoefte aan verwarming en airconditioning te verminderen, spelen thermische gordijnen een essentiële rol bij het verminderen van de ecologische voetafdruk van uw huis.

Thermische gordijnen zijn meer dan alleen decoratief; het zijn praktische en economische investeringen voor elk huis. Naast de voor de hand liggende energiebesparing bieden ze optimaal comfort en beschermen ze de privacy van de bewoners.

Verduisterende gordijnen en thermische gordijnen: wat is het verschil?

Verduisterende gordijnen en thermische gordijnen dienen verschillende doelen. Verduisterende gordijnen zijn speciaal ontworpen om licht van buitenaf tegen te houden door een verduisterende voering in de stof van je keuze te verwerken. Thermische gordijnen daarentegen zijn ontworpen om niet alleen licht tegen te houden, maar ook om warmte te isoleren.

Het is echter heel goed mogelijk om deze twee functies te combineren door te kiezen voor thermische verduisterende gordijnen. Deze gordijnen bestaan uit een stof naar keuze, een verduisterende voering en een thermische voering die ertussen genaaid is. Deze combinatie biedt een ideale oplossing, vooral geschikt voor een slaapkamer, die zowel de nodige duisternis als warmte-isolatie biedt.

Hoe kies je thermische gordijnen?

De eerste stap is het kiezen van de juiste stof. Voor optimale warmte-isolatie kies je dikke, zware stoffen. Wat kleur betreft, kies dan voor donkere tinten die warmte absorberen, terwijl lichte kleuren warmte terugkaatsen. Uit onze uitgebreide selectie effen en gedessineerde stoffen vind je de stof die perfect bij je interieur past.

De volgende stap is het kiezen van de afwerking: oogjes, golven, Vlaamse plooien of ruches, afhankelijk van je voorkeuren en de stijl van je interieur!

Tot slot hangt de keuze van je tweede voering af van je specifieke behoeften. Deze voering wordt achter de thermische voering geplaatst en is dus zichtbaar. Je kunt kiezen tussen onze isolerende of verduisterende voeringen. De verduisterende voering is ideaal voor een slaapkamer, omdat het licht van buitenaf wordt tegengehouden. Een isolerende voering beperkt warmteverlies. In combinatie met een thermische voering is dit het perfecte gordijn om je warm te houden in de winter!

Ontdek onze thermische gordijnen in de winkel

Dompel je onder in de verfijning van onze boetieks en ontdek de nieuwste trends op het gebied van thermische gordijnen. We nodigen je uit voor een unieke ervaring waar elegantie en functionaliteit elkaar ontmoeten. Ontdek onze collectie die creativiteit en kwaliteit combineert en je ruimte omtovert in een oase van comfort en verfijning.

Onze specialisten begeleiden je graag op deze ontdekkingsreis en helpen je het perfecte thermische gordijn te kiezen voor elk raam in je huis. Kom bij ons langs in de winkel en laat je inspireren door de kunst om een interieur te creëren dat jouw persoonlijkheid weerspiegelt!

Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
  • {{ item.titre }}
    confirmer la suppression
    Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?