SERVICE 09:00 - 18:0002 252 00 42

Een frisse start

Een frisse start

Het past in het rijtje ingrijpende gebeurtenissen in je leven: verhuizen. Elke helpende hand is dan ook welkom. Verhuisheld Sieg is de reddende engel van dienst.

 

Elke week steekt hij één koppel een hart onder de riem, met de hulp van vtwonen stylisten Ozanne en Guillemine en met ons als partner voor alle raamdecoratie.

 

Met verrassende ideeën en praktische stylingtips toveren de creatieve zussen elk nieuw huis vakkundig om tot een knap en gezellig nestje.

Fotografie Jonah Samyn voor vtwonen

Stories op VTWONEN

KLEIN WONEN: ZO LAAT JE EEN RUIMTE GROTER LIJKEN

 

“Klein wonen is de toekomst, maar daarom willen we nog niet voelen dat we klein wonen. Het aantal vierkante meters kun je misschien niet veranderen, dat claustrofobisch gevoel wel! Dorien won de medaille voor smalste woning uit drie seizoenen van ‘Een frisse start met vtwonen’. Hoe de stylisten haar huisje optisch vergrootten, ontdek je hier. (In samenwerking met heytens)

 

THE SKY IS THE LIMIT. Heb je net als Dorien een erg smalle en diepe ruimte, dan ben je misschien wel bekend met het dwangbuisgevoel. Hoge plafonds met kamerhoge ramen hebben de capaciteit om zo’n ruimte open te trekken. Voeg raamdecoratie toe voor de gezelligheid of om inkijk te vermijden, maar zorg ervoor dat die niets afnemen van dat ruimtelijk gevoel dat je creëerde. Dunne, licht filterende gordijnen, zoals de Malt glasgordijnen van heytens, zijn een goede optie. Let wel! Hang je gordijnen hoog op, dan is automatisatie een absolute must.

 

Anders kun je die maar moeilijk openen en sluiten. Ook wat het onderhoud van lange gordijnen betreft, hebben de voile glasgordijnen van Dorien als voordeel dat ze niet gestreken hoeven te worden. Gewoon wassen en nat ophangen. Dat bespaart je enkele kilometers strijkwerk.

RAAMDECORATIE VOOR GROTE GLASPARTIJEN: HIER HOU JE REKENING MEE

 

“Een ruimte met grote glaspartijen heeft altijd een streepje voor, want die brengen enorm veel natuurlijk licht binnen. Maar zo’n reuzen praktisch én mooi aankleden? Dat is een ander paar mouwen. Je moet namelijk goed rekening houden met een aantal variabelen om de juiste raamdecoratie te vinden. En dat zijn de volgende. (In samenwerking met heytens)

 

RAAMDECORATIE VOOR ELK MOMENT. Grote raampartijen zijn een trend die in veel moderne nieuwbouwwoningen terug te vinden zijn; gevelbreed, verdiepingshoog, met schuifraam of gewoon vast. Ze brengen veel warmte naar binnen tijdens lente, zomer en herfst, maar verliezen ook veel warmte in hartje winter. Overdag zorgen ze voor veel lichtinval, maar van zodra het donker wordt, kijk je niet alleen op een spiegel maar kan de hele buurt mee genieten van je reilen en zeilen.

 

Kortom, grote ramen kunnen raamdecoratie goed gebruiken om in te spelen op het ritme van de seizoenen en het verschil tussen dag en nacht te overbruggen. Schenk dus voldoende aandacht aan het volledige plaatje, van een vroege ochtend in januari tot ’s avonds laat in december. Wij helpen je hierbij.”

ZO LAAT JIJ TIJDENS DE DONKERE WINTERMAANDEN DE ZON BINNEN

 

“Licht in huis, het kan zo veel deugd doen. Deze zomer werden we verwend met massa’s zon en vitamine D. Tijdens de winter moet we het met een pak minder zonlicht stellen. Met de juiste raamdecoratie haal je zo de zon binnen tijdens de wintermaanden zonder dat de hele buurt binnen kan kijken. (In samenwerking met heytens)

 

HOE MEER GLAS, HOE BETER. Jawel hoor, onze eerste tip is meteen een binnenkopper. Hoe meer ramen je in je huis hebt, hoe meer zonlicht je te pakken krijgt. Woon je echter in een rijhuis, een studio of een huis met een beperkt aantal ramen, trek de zon dan naar je toe. Laat de deuren tussen je leefruimtes open en hou je gordijnen of andere raamdecoratie doorheen de dag open.”
Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
  • {{ item.titre }}
    confirmer la suppression
    Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

Heeft u meer vragen?

We blijven tot uw beschikking

contacteer ons via e-mail
klantendienst@heytens.be

contacteer ons telefonisch
van 09:00 tot 12:30 en 14:00 tot 18:00
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?