Heytens Magazine

VOOR/NA: Het plaatsen van rolgordijnen bij de deco instagramster @gaelleblb

Zoals u weet houden we bij heytens wel van een uitdaging! Dus toen Gaelle ons contacteerde en ons de raambekleding voor haar onlangs gerenoveerde huis wilde toevertrouwen, gingen we meteen akkoord. Ontdek dus zonder verder oponthoud alle details van dit prachtige project!

Kunt u uzelf in een paar woorden voorstellen?

Ik ben Gaelle, een Bretons meisje van bijna 28 jaar oud en ik leef samen met mijn lief, Sébastien en Milo,
onze Engelse cocker spaniël. Met ons drieën wonen wij op het platteland, in de buurt van Rennes.

Wat heeft u en uw partner ertoe aangezet om een huis te gaan renoveren?

Voor ons beiden was het de evidentie zelve, we wisten ook wat we wilden, een huis met een geschiedenis, parketvloeren, met lijstwerk… Na vele maanden onderzoek, en avonden gespendeerd op Leboncoin… passeerden we de gevel van deze oude stadswoning, en werden we op slag verliefd! Mijn hoofd sloeg meteen op hol, ik kon me onmiddellijk de inrichting van elke kamer voorstellen en ik wist dat we er iets fantastisch van zouden maken. Als je van decoreren houdt, is renovatie een must. Zo kun je echt plezier beleven door je decoratie tot in de kleinste details zelf uit te zoeken (van de parketvloer tot het schilderwerk en de lichtschakelaars)!

Uw drie basistips voor wie aan de slag wil?

Ik heb niet direct een idee… da’s een moeilijke, want wij hadden het geluk dat we ons niet echt zorgen hebben moeten maken, alles liep eigenlijk zoals we wilden. Ik heb ook nog eens het geluk dat ik een lief heb die veel contacten heeft in de bouwsector én een schoonvader die zijn eigen huis ook al heeft gerenoveerd! Zij hebben hier werkelijk alles gedaan (behalve dan de elektriciteit en het loodgieterswerk), dus het helpt natuurlijk om goed omringd te zijn… Maar bovenal denk ik dat je echt zeker moet zijn van jezelf, je moet goed nadenken over dit soort projecten. Je goed realiseren dat dit maanden in beslag gaat nemen, en niet noodzakelijkerwijs gemakkelijke maanden, vermoeiend, maar het resultaat is dan ook echt de moeite waard. Nu zijn we erg trots om te kunnen zeggen dat dit alles…ons werk is!

Nu, laten we het even over de ramen hebben… Waarom heeft u heytens aangesproken?

Ons huis is een oud herenhuis, we konden niet zomaar doen wat we wilden, omdat het een beschermd pand is. Geen rolluiken hier, dus zijn we eerst begonnen met gordijnen, maar al snel heb ik dat idee laten varen, ik vond dat we aan lichtinval inboetten. Ik moest dus iets anders vinden! Door het bekijken van interieurs op Pinterest ontdekte ik dat jaloezieën een mooi compromis zijn. Ik ben dus op zoek gegaan naar een goede kwaliteit/prijsverhouding. Heytens kwam veel naar voren, voor de dienstverlening, de professionaliteit, maar ook voor de kwaliteit van de producten. Dus heb ik contact met jullie opgenomen.

En hoe is het project verlopen?

Ik had snel een afspraak in het nieuwe heytens agentschap dat in het centrum van Rennes is gevestigd. De afspraak duurde 2 uur (ik ben nogal een babbelkous), ik heb foto’s van het huis en van de raamopeningen getoond. Samen met de consultante hebben we dan mijn project besproken, mijn wensen, de beperkingen ook, de materiaalkeuze, de patronen, de afwerkingen… Een afspraak dus die al vrij compleet was.

Ik had ook een afspraak thuis, een consulent kwam de afmetingen van de aan te kleden ramen opmeten, en ik kan u verzekeren dat dit een groot pluspunt is! De afspraak was meteen ook een gelegenheid om nog wat laatste wijzigingen aan te brengen betreffende kleuren en patronen. Met proefmonsters in de hand is het ook een stuk gemakkelijker om een idee te krijgen van het eindresultaat. Het is trouwens een echte persoonlijke ontmoeting, met echt decoratief advies. De keuzes worden definitief gemaakt, de opmetingen worden vastgelegd, en de bestelling van de jaloezieën kan worden doorgegeven!

Anderhalve maand later… komt het heytens team de jaloezieën thuis aanleveren. Een kopje koffie en aan het werk zijn ze! Ze waren ook bijzonder snel en altijd opgewekt. Geen verrassingen, geen teleurstellingen, ik vraag me alleen af waarom ik dit niet eerder heb gedaan.

Een detail dat opvalt, is… U koos enkel voor jaloezieën. Kunt u ons wat meer vertellen over die
keuze?

Ik wilde contrasteren met de parketvloeren, met het lijstwerk en die ouderwetse charme. Ik wilde het huis ook een ietsje modern accent meegeven, en ik denk dat mij dit gelukt is. Het voordeel van een jaloezie is dat het heel weinig ruimte in beslag neemt, wanneer de rolgordijnen worden opgerold vergeet je bijna dat ze er zijn. En als ze neergelaten zijn, wordt het een echt plaatje…

Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
  • {{ item.titre }}
    confirmer la suppression
    Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?