Heytens Magazine

5 vragen die u zich kunt stellen vóór u tot de aankoop van uw raambekleding overgaat

Volg ons deskundig advies op om de perfecte aankleding voor uw ramen te vinden. Om u te helpen de dingen duidelijker te zien, beantwoordt u gewoon de 5 volgende vragen. Zo vindt u vast de oplossing die bij u past! En als u nog steeds niet weet hoe u uw vensters moet aankleden, bieden we u aan het eind van het artikel een andere optie …

Vraag 1: In welke kamer breng ik de raambekleding aan?

 • In de leefruimten maken de gordijnen deel uit van de globale woonsfeer en ondersteunen ze het decor.
 • In een kantoor of in het salon dient de raambekleding vooral om het licht te filteren en lichtweerkaatsing op TV- of computerschermen te voorkomen.
 • In kamers die uitgeven op het zuiden kan de warmte worden geweerd met thermisch textiel, terwijl in koele kamers de warmte hiermee kan worden geïsoleerd.
 • In de slaapkamers wordt de raambekleding vooral gebruikt om de ruimte te verduisteren zodat men ‘s nachts makkelijker kan inslapen of tijdens de dag een dutje kan doen.
 • In open woonruimten kunnen gordijnen, jaloezieën of Japanse panelen worden aangewend om de ruimte in te delen of een afzonderingsplekje te creëren.

Vraag 2 : Om welk soort vensters gaat het ?

 • Een enkel of dubbel openslaand hoog raam. Als er een radiator onder zit, hebt u een raambekleding nodig die niet tot op de vloer mag eindigen. In dit geval raden wij u aan een raambekleding te kiezen, die omhoog en omlaag gaat. Jaloezieën van zowat elk type zijn daartoe een ideale oplossing.
 • Openslaande vensterdeuren enkel of dubbel: U hebt een raambekleding nodig die tot op de vloer eindigt en waarbij de deur steeds open kan. Kies voor gordijnen of Japanse panelen.
 • Een glazen schuifdeur, meestal breder dan hoger en voorzien van een glijgleuf op de grond. Als u wil genieten van het uitzicht, maar verstoken wil blijven van licht, warmte of inkijk op het door u gewenste moment, kiest u best voor een raamoplossing met gordijnen, verticale jaloezieën of Japanse panelen.
 • Een venster of glaswand met een ongewone vorm? Een rond of trapeziumvormig venster afschermen? Een plisségordijn is uitermate geknipt voor deze taak. Een driehoekig of gebogen venster? Waarom niet opteren voor verticale jaloezieën?
 • Ramen mèt of onder een hellend vlak? Voor zowat elk dak- of zolderraam bieden rolgordijnen een prima uitkomst. Verticale jaloezieën vormen dan weer een ideale oplossing om afgeschuinde ramen te bekleden die zich onder de (dak)helling bevinden.

store-plisse

Vraag 3 : Hoeveel ramen moeten er bekleed worden !

Uiteraard gelden er andere vereisten voor de aankleding van grote glaswanden als voor die van een vrijstaand raam. De open/dicht systemen zijn zo ontworpen dat ze u een maximaal gebruiksgemak verschaffen. Wenst u de aankleding van verschillende venstertypes eenvormig te houden, dan kunt u de verschillende raamtypes visueeel met elkaar combineren door te opteren voor éénzelfde stof. Of u kunt ook kiezen voor éénzelfde oplossing die op alle ramen van uw woonruimte van toepassing is.

Vraag 4 : Zit u met een inkijk-probleem ?

Hebt u genoeg van buren en voorbijgangers die bij u kunnen binnenkijken ? In dat geval hebt u een lichtfilter nodig die u permanent afschermt voor nieuwsgierige blikken. Een vast glasgordijn of vitrage kan daartoe zowel op een gordijnroede als op een rail voor jaloezieën of Japanse panelen worden aangebracht. Wenst u de kamer ook te kunnen verduisteren, dan kunt u de glasgordijnen combineren met een extra verduisteringsgordijn om zo een nachtsfeer in uw kamer te creëren.

U kiest dan voor een dubbele rail bijvoorbeeld. Op die manier zijn zowat alle combinaties mogelijk : zowel glasgordijnen met overgordijnen als dubbele jaloezieën of glasgordijnen gekoppeld aan paneelgordijnen…

Als alternatief kunt u ook verticale of horizontale jaloezieën plaatsen. Met sommige types kunt u de lamellen zodanig richten dat u alles kunt zien zonder zelf gezien te worden en kunt u de kamer op slag verduisteren.

Vraag 5 : Zitten er rolluikkasten boven de ramen? En zo ja, zijn de rolluiken gemaakt van hout of PVC?

Welke oplossing u ook kiest, het bevestigingssysteem dient altijd aangepast aan wat er zich rond uw raam bevindt. Er zijn bevestigingssystemen voor elke situatie, of u nu boorwerk wil leveren of niet, of er al dan niet een rolluikkast boven het raam hangt, of die nu van hout of PVC is.

Van zodra u al deze vragen heeft beantwoord, krijgt u een beter beeld van de raamdecoratie die aan uw specifieke wensen beantrwoordt. Het enige wat u nog te doen staat is de stijl te  kiezen die uw voorkeur geniet.
U aarzelt nog steeds ?  Maak u geen zorgen, onze specialisten staan voor u klaar in uw Heytens-winkel. En ze zijn er welhaast 100% zeker van dat ze een geknipte oplossing hebben voor de bekleding van uw ramen!

Mes échantillons gratuits L’échantillon a bien été ajouté à votre liste d’échantillons. L’échantillon n’a pas pu être ajouté car votre liste est pleine. Votre liste d’échantillons est vide.
Pour ajouter un échantillon, rendez-vous dans une page produits.
L’échantillon n’a pas pu être ajouté car vous avez déjà commandé des échantillons ces 30 derniers jours. Vous venez de supprimer un échantillon de votre liste.

Vous avez droit à {{ limite }} échantillons gratuits par mois.
Les échantillons sont envoyés sous 2 à 3 jours.

{{ nbProd }} échantillons dans ma liste Vider ma liste
confirmer la suppression de tous les échantillons de ma liste
Liste des échantillons
 • {{ item.titre }}
  confirmer la suppression
  Supprimer

 

Klantendienst:
klantendienst@heytens.be

Of bel naar:
02 252 00 42

 

ADVIES NODIG?